De herhaling van de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle is zondag in het voordeel van Zwolle geëindigd: 1-0. In de voorlaatste speelronde van de eredivisie won FC Twente verder met 3-0 van FC Dordrecht en Willem II met 1-0 van ADO Den Haag.

Door de winst van PEC klimt de ploeg van trainer Ron Jans vanwege een beter doelsaldo over sc Heerenveen heen naar plaats zes. PEC is bovendien zeker van de play-offs om Europees voetbal.

Bij bekerwinnaar Groningen kregen de twee belangrijkste spelers van vorige week een plek bij de eerste elf. Albert Rusnak en Jarchinio Antonia, in de bekerfinale respectievelijk goed voor twee doelpunten en twee assists, stonden op de flanken.

Zij konden echter niet bewerkstelligen dat het resultaat van vorige week werd herhaald. Na onder meer een vrije trap op de paal van Bart van Hintum zorgde invaller Thomas Necid, net in het veld, een kwartier voor tijd voor de 1-0 eindstand.

Twente-Dordrecht

In een van de andere acht wedstrijden van zondagmiddag won FC Twente in eigen huis met 3-0 van FC Dordrecht.

Door de winst lopen de Tukkers drie punten uit op ADO Den Haag. De ploeg van trainer Alfred Schreuder stijgt daarnaast naar plek elf door het verlies van FC Utrecht. De degradatie van FC Dordrecht was twee speelrondes geleden al een feit.

In de eerste helft misten Hakim Ziyech, Youness Mokthar en Luc Castaignos de kansen voor Twente. Laatstgenoemde moest het veld vijf minuten voor rust geblesseerd verlaten nadat hij kort ervoor een botsing had met Dordrecht-doelman Tristan Peersman.

Na rust tekende Jesus Corona voor de 1-0 en 3-0. Tussendoor zorgde Andreas Bjelland met een kopbal uit een hoekschop voor de tweede treffer.

Willem II-ADO

Door de winst van FC Twente ziet ADO Den Haag de Enschedese club met drie punten uitlopen. ADO verloor op bezoek bij Willem II met 1-0.

Bij Willem II werd voorafgaand aan de wedstrijd afscheid genomen van Tim Cornelisse, die na dit seizoen een punt zet achter zijn 18-jarige carrière, en clubarts Jan Vioen, die na 42 jaar vertrekt bij de Tilburgse club.

Na 62 minuten spelen tekende Samuel Armenteros voor de enige treffer van de wedstrijd. Willem II stijgt zo naar de negende plek en dus het linkerrijtje van de eredivisie.