PSV heeft zondag mede dankzij een doelpunt van Memphis Depay de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo.

De 21-jarige buitenspeler, die afgelopen week een akkoord bereikte met Manchester United, maakte de eerste treffer bij zijn afscheid van het Philips Stadion.

Na rust maakte Luuk de Jong de 2-0, waardoor PSV eenvoudig de 28e zege van dit eredivisieseizoen boekte.

Daarmee vestigde PSV een nieuw clubrecord. Nooit eerder won de Eindhovense club zo vaak in één eredivisieseizoen en dan wacht volgende week nog de uitwedstrijd bij ADO Den Haag.

Vrije trap

Dat PSV slechts speelde voor de recordboeken en Heracles alleen in theorie nog kon degraderen, was te zien op het veld. De thuisclub domineerde, maar de noodzaak was er niet om door te drukken. Bij Heracles ontbrak het vuur voor een stunt.

De hoogtepunten van de eerste helft bleven beperkt tot drie vrije trappen van de afscheid nemende Depay. Twee keer voorkwam Heracles-doelman Bram Castro een treffer, maar na half uur spelen was het wel raak. Vanaf een meter of dertig draaide Depay de bal fraai in de hoek: 1-0.

Kort na rust liet de Oranje-international het Philips Stadion weer juichen. Ditmaal scoorde hij echter vanuit buitenspelpositie, waardoor scheidsrechter Ed Janssen de goal terecht afkeurde.

Publiekswissel

PSV drong na rust wel meer aan dan in de eerste helft. Georginio Wijnaldum schoot uit de draai in de handen van Castro, waarna Jetro Willems met een door Luuk de Jong van richting veranderd afstandsschot voor de 2-0 zorgde. De treffer werd toegekend aan Willems.

De Jong was ook nog dicht bij een derde Eindhovense treffer. Twee keer mikte hij over en Jürgen Locadia zag zijn inzet voorlangs gaan.

Depay hoopte ook nog op een treffer. Hij zag zijn inzet kort voor tijd gekeerd worden door Castro, waarna hij met een publiekswissel afscheid nam van het Philips Stadion.