Ajax heeft zondag met 3-0 gewonnen van SC Cambuur. Ondanks de ruime score haalden de Amsterdammers wederom geen hoog niveau in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Ajax deed in de Arena lange tijd zijn best om het tegenvallende seizoen in stijl af te sluiten. Een klein uur lang was het spel van de thuisploeg zeer zwak. De Amsterdammers waren ogenschijnlijk weinig geïnspireerd om het publiek een mooi laatste thuisduel te bieden.

Al hielp het ook niet mee dat beide ploegen in de competitiestand niks meer te winnen hadden. Ajax verloor de titelstrijd weken geleden al van PSV en Cambuur staat keurig bovenin de middenmoot.

Vooral de ploeg van trainer Henk de Jong wilde er desondanks aanvankelijk nog wel wat van maken. Cambuur pakte in de openingsfase gretig de zee van ruimte die het van Ajax kreeg en had toen ook moeten scoren. Sander van de Streek liet twee heel goede kansen onbenut.

Ajax stelde daar tot de rust slechts een mogelijkheid van Riechedly Bazoer tegenover. De jongeling mikte na een goede invididuele actie op de voeten van keeper Leonard Nienhuis.

Onoplettendheid

Omdat ook Cambuur vervolgens niet zo nodig meer hoefde, ontspon zich een saaie wedstrijd. Dat kreeg in de tweede helft een vervolg, totdat de als centrumspits opgestelde Viktor Fischer vanuit het niets kon scoren. Hij profiteerde van een goede individuele actie van Ricardo Kishna en onoplettendheid van Cambuur-speler Mohamed El Makrini.

Vervolgens liep de equipe van coach Frank de Boer toch nog uit naar een ruime overwinning. Eerst mocht Fischer, die dit seizoen lang geblesseerd aan de kant stond, nog eens scoren. In de slotfase maakte de ingevallen Lasse Schöne er met een knappe vrije trap 3-0 van.

Na afloop werd bij Ajax afscheid genomen van de naar Sampdoria vertrekkende Niklas Moisander. De Amsterdammers rest dit seizoen alleen nog het uitduel met het al gedegradeerde FC Dordrecht.