Ronald Koeman vindt dat het anders moet bij Southampton nadat zijn elftal zaterdag tegen Leicester City voor de derde keer in vier wedstrijden onderuit ging.

"Iedereen is hongerig voor Europees voetbal en dan is het moeilijk uit te leggen dat we geen kansen creëren. We moeten hierop reageren en onze mentaliteit veranderen", klaagde Koeman na de 2-0 nederlaag bij de BBC.

"We weten dat de tegenstander tegen degradatie vecht en dan beginnen we niet agressief genoeg. Dat snap ik niet. Bij de eerste goal staan er drie of vier spelers van ons en kunnen ze toch scoren."

Koeman rekent erop dat Southampton volgende week in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Aston Villa wel goed voor de dag komt. Bij de huidige zevende plaats is Southampton voor Europees voetbal afhankelijk van het resultaat in de FA Cup-finale.

"Het laatste deel bepaalt altijd het gevoel van het seizoen. De fans verwachten en verdienen volgende week een winnend team."

Advocaat

Dick Advocaat had wel wat te juichen nadat zijn ploeg een belangrijke 2-0 uitzege boekte op Everton. "Het was niet onze beste wedstrijd, maar we waren effectief. Het gaat om resultaat, deze overwinning kan heel belangrijk zijn."

Sunderland heeft met zeven punten uit de laatste drie duels de degradatieplaatsen in de Premier League verlaten. "De spelers geven alles omdat ze er dolgraag in willen blijven. Dat is wat de fans willen, die geven de spelers iets extra's."