Feyenoord-trainer Fred Rutten gaf zijn spelers woensdag na de uitvaart van de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks een dag vrij om bij te komen van een emotionele periode.

De vrouw van Lodewijks kwam een week eerder om bij een ernstig verkeersongeval in de buurt bij Eindhoven.

"Iedereen beleeft zo'n dag op zijn eigen manier. En iedereen verwerkt het ook op zijn eigen manier. De afgelopen dagen waren ontzettend emotioneel", aldus Rutten zaterdag tegenover het AD.

"Het is heel moeilijk te beschrijven, maar het was allemaal heel intens. De club geeft Patrick enorm veel steun, iedereen leeft mee. Maar dat neemt de pijn natuurlijk niet weg."

Vrijdag hervatte Feyenoord de voorbereiding op het thuisduel met Vitesse, dat vanwege politiestakingen werd verschoven van zondag naar maandag.

Training

Volgens Rutten zorgt de verplaatsing van de wedstrijd voor weinig problemen. De Rotterdammers hebben nu op zondag een training ingelast.

"Het is voor mij eerlijk gezegd helemaal niet lastig. Ik heb wel vaker meegemaakt dat een wedstrijd op het laatste moment werd verplaatst. Dit seizoen zelfs nog tegen PSV uit.''

Feyenoord is met nog twee wedstrijden te gaan derde met vijf punten voorsprong op nummer vijf Vitesse. AZ staat vierde met drie punten minder dan de Rotterdammers. De Alkmaarders komen zondag thuis in actie tegen NAC Breda.