Alex Pastoor was vrijdag teleurgesteld dat Sparta naast een ticket voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie greep, maar de trainer wist ook dat de Rotterdammers tegen De Graafschap (1-1) te weinig lieten zien.

"De teleurstelling is er niet alleen vanwege de uiteindelijke afloop, maar ook hoe de wedstrijd van vandaag is verlopen", zei Pastoor voor de camera van FOX Sports.

Sparta zag directe concurrent VVV-Venlo wel met 3-1 winnen van kampioen NEC, waardoor de Rotterdammers op de achtste plaats terecht kwamen. De eerste zeven clubs mogen deelnemen aan de play-offs.

"We waren vandaag niet in goeden doen. Ik kreeg de indruk dat de spanning groot was bij de jongens. Ik had me er veel meer van voorgesteld, maar eerlijk gezegd waren we in dit duel niet goed genoeg om dat ticket te pakken."

Keutel

Pastoor sprak van 'een keutel die even doorgeslikt moet worden'. "Bijna iedereen zat na afloop in de kleedkamer met zijn hoofd tussen de knieën. Dan is elk woord dat je zegt één teveel, dus dat heb ik zoveel mogelijk vermeden."

"We hebben het vandaag niet laten liggen, maar al veel eerder in dit seizoen. We leken na vijf wedstrijden in het nieuwe jaar in een zetel te zitten, maar dat zag er niet veel later heel anders uit. Je kon dus wel een beetje rekening houden met dit scenario."