Hamburger SV is vrijdag met de schrik vrijgekomen tegen SC Freiburg.

De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart leek tegen de directe concurrent in de strijd tegen degradatie tegen een nederlaag aan te lopen, maar Gojko Kacar redde in de slotminuut alsnog een punt voor de thuisploeg: 1-1.

Kacar frommelde de bal in het doel uit een hoekschop van Van der Vaart. Admir Mehmedi had halverwege de eerste helft voor de 0-1 gezorgd.

Door de remise behield HSV een punt voorsprong op Freiburg. De Hamburgers staan twee wedstrijden voor het einde van de competitie nog steeds veertiende, maar kunnen in het weekend wel voorbij worden gestoken door SC Paderborn en Hannover 96.

Paderborn speelt zondag tegen nummer twee VfL Wolfsburg, Hannover treft zaterdag subtopper Werder Bremen. Hekkensluiter VfB Stuttgart, dat wordt getraind door Huub Stevens, kan het verschil met HSV verkleinen naar twee punten. Dan moet er zaterdag worden gewonnen van FSV Mainz 05.

De nummers zeventien en achttien in de Bundesliga degraderen rechtstreeks. De nummer zestien speelt play-offs tegen degradatie. HSV eindigde vorig seizoen op die zestiende plek, maar wist zich via de nacompetitie alsnog te handhaven op het hoogste niveau.