Sunderland kent met wedstrijden tegen onder meer Chelsea en Arsenal een loodzwaar programma, maar manager Dick Advocaat denkt dat zijn team in de slotfase van het seizoen voor een verrassing kan zorgen.

"Iedereen rekent daarin op nul punten, maar ik zie niet in waarom", laat Advocaat weten.

Sunderland is de huidige nummer achttien in de Premier League en heeft de punten dus hard nodig in de strijd tegen degradatie. Het verschil met nummer veertien Aston Villa is echter maar twee punten.

"Toen ik hier begon zei ik dat zes, zeven punten genoeg zouden zijn. Maar ik denk dat we er drie tot vier meer nodig hebben. Dat is ook mogelijk."

Sunderland neemt het in de komende weken eerst op tegen Everton en concurrent Leicester City. "Zaterdag tegen Everton is de belangrijkste wedstrijd van dit moment", aldus Advocaat.

De voormalig oefenmeester van PSV en AZ is naar eigen zeggen niet echt bezig met wat de concurrentie doet. "Het interesseert me helemaal niets. Ik kijk alleen naar onze club. Newcastle United, Hull City of welke club dan ook, het maakt me allemaal niet uit. We moeten het zelf doen en niet te veel naar andere teams kijken."