Peter van der Vlag maakt zondag op 37-jarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie bij de herhaling van de bekerfinale.

De doelman van FC Groningen krijgt een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, dat zondag met 2-0 werd verslagen in De Kuip. Dat gaat ten koste van Sergio Padt.

De thuisploeg speelt na de bekerwinst nergens meer om terwijl PEC met zes punten en achttien goals voorsprong op SC Cambuur zo goed als zeker is van plek zeven en daarmee de play-offs om Europees voetbal.

"Dinsdag werd ik door keeperstrainer Sierd van der Berg gebeld dat ik zou spelen", zei Van der Vlag, die afgelopen zomer overkwam van FC Emmen en eerder in het doel stond bij Go Ahead Eagles, SC Cambuur en het inmiddels uit het profvoetbal verdwenen SC Veendam.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij en trots, want ik heb dit seizoen het hele jaar voor iedereen klaar gestaan. Nu doet men wat terug voor mij. Padt en ik hebben een goede band en ik probeer hem zoveel mogelijk tips en vertrouwen te geven."

Na ruim vijfhonderd wedstrijden in de eerste divisie kijkt Van der Vlag uit naar zijn eredivisiedebuut. "Het mag van mij al wel zondag zijn."