Trainer Phillip Cocu vindt dat PSV in de jacht op een vervanger voor Memphis Depay niet moet zoeken naar eenzelfde type speler.

"Een tweede Depay vind je nooit", zei Cocu vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo.

"Het belangrijkste voor ons is ook dat we niet moeten gaan zoeken naar een tweede Memphis, maar een speler die ons beter kan maken. Hij moet passen in ons systeem en zich kunnen vinden in onze speelstijl."

Cocu vertelde verder dat hij gemengde gevoelens heeft overgehouden aan het vertrek van de 21-jarige Depay, die na dit seizoen de overstap maakt naar Manchester United. Donderdag werd de transfer voor bijna 28 miljoen euro beklonken.

"Aan de ene kant is het jammer dat we een geweldige speler als Memphis verliezen, maar het geeft ook een voldaan gevoel als PSV zijnde. Het is mooi om te zien dat een zelfopgeleide speler zich zo heeft ontwikkeld en de overstap naar United kan maken."

Puntenrecord

Zondag tegen Heracles speelt Depay, die in 2012 zijn eredivisiedebuut maakte bij PSV, zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren in het Philips Stadion. Ondanks dat PSV al kampioen is, ziet Cocu nog genoeg redenen om er vol voor te gaan.

"We kunnen nog het puntenrecord van PSV verbeteren, het meeste aantal zeges in één seizoen boeken en Depay en Luuk de Jong strijden nog om de topscorerstitel. Als we deze doelen kunnen bewerkstelligen, sluiten we het seizoen in stijl af."

De wedstrijd tussen PSV en Heracles begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Ed Janssen.