De eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse wordt maandagavond ingehaald, zo hebben beide clubs vrijdag laten weten.

De aftrap in De Kuip is om 20.00 uur.

Het duel kan door werkonderbrekingen van de politie zondagmiddag niet worden gespeeld. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam besloot de wedstrijd donderdag te verbieden.

De actie maakt deel uit van het cao-conflict dat de politievakbonden met de minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben.

De KNVB laat weten dat met maandagavond voor het sportief meest wenselijke alternatief is gekozen om de wedstrijd in te halen. "De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de aanvankelijke datum", schrijft de KNVB vrijdag in een persbericht.

"Bovendien is er voor clubs en spelers voldoende rust tussen de wedstrijden en kunnen alle clubs met dezelfde uitgangspositie zich voorbereiden op de laatste speelronde op zondag 17 mei." 

Ook de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle is zondag doelwit van de politieacties. Dat duel gaat wel gewoon door. Op basis van eerdere ervaringen met wedstrijden tussen beide teams verwacht burgemeester Peter den Oudsten van Groningen geen ongeregeldheden.

Cruciaal

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse is cruciaal in de strijd om Europees voetbal. De nummer drie van de eredivisie verdient aan het eind van het seizoen een plek in de voorronde van de Europa League.

Feyenoord is met nog twee wedstrijden te gaan derde met vijf punten voorsprong op nummer vijf Vitesse. AZ staat vierde met drie punten minder dan de Rotterdammers. De Alkmaarders komen zondag thuis in actie tegen NAC Breda.

Volgende week zondag is de laatste speelronde in de eredivisie. Daarna vinden nog play-offs om een Europa League-ticket plaats.