Ronald Koeman verwacht dat 'zijn' Southampton zaterdag tegen Leicester City beter presteert dan vorige week in het verloren uitduel met het Sunderland van Dick Advocaat. 

"Je kan altijd verliezen, maar het gaat om de manier waarop. Dat was niet goed, want ik denk dat we veel beter kunnen dan we hebben laten zien", aldus Koeman op de website van de club. 

"In balbezit waren we slecht. We maakten zo ontzettend veel fouten. Ik verwacht een betere wedstrijd dan vorige week."

Nummer zeven Southampton verloor zijn laatste drie uitwedstrijden in de Premier League. Leicester City, dat zestiende staat, won opvallend genoeg vijf keer in de laatste zes competitieduels en is dus de ploeg in vorm.

"We weten dat lastig is om tegen dat soort ploegen te spelen, want ze vechten tegen degradatie. Het gaat niet om spirit of motivatie, maar om gebrek aan kwaliteit. Omdat we zoveel balverlies leden gaven we Sunderland vertrouwen. Zo kan je niet spelen tegen Leicester", is Koeman van mening.

Schneiderlin

De Nederlandse oefenmeester had verder goed nieuws te melden over middenvelder Morgan Schneiderlin. "Het gaat al een stuk beter met Morgan. Vorige week zei ik nog dat hij er de rest van het seizoen uitligt, maar misschien kan hij nog meespelen in de laatste één of twee wedstrijden."