PSV bereikte donderdag een akkoord met Manchester United over de transfer van Memphis Depay, maar de Eindhovenaren waren in een eerder stadium al rond met Paris Saint-Germain. 

"Paris Saint-Germain was al voor de winterstop zeer concreet. Wij waren al rond met PSG en als je mij twee dagen geleden had gevraagd waar Memphis naartoe zou gaan dan had ik PSG gezegd", liet technisch manager Marcel Brands aan Omroep Brabant weten.

United werd volgens Brands pas dinsdagavond concreet. "Eigenlijk pas de laatste 48 uur is er sprake van een transfer naar United. Het is een vliegensvlugge overgang geworden. Maar uiteindelijk beslist de speler waar hij heen wil. En dat is dus Manchester geworden."

Megatransfer

PSV krijgt naar verluidt minimaal 27,5 miljoen euro voor Depay. Brands wil dat bedrag niet bevestigen. "Ik kan niet verklappen voor hoeveel geld hij weggaat, maar het is een megatransfer, ik heb zelf nog nooit meegewerkt aan zo'n grote klapper."

"Dit was een dure maand, met al die kampioenspremies. En we hebben dit jaar ook wel wat financieel risico genomen door niemand te verkopen en er zelfs een speler bij te halen. We zullen niet morgen een vervanger hebben, maar we zijn hier natuurlijk wel op voorbereid."