Memphis Depay is zeer gelukkig met zijn overstap van PSV naar Manchester United, die donderdag definitief werd gemaakt.

"Dit is een droomclub. De jongens die er nu al spelen, hoefden me niet te overtuigen om voor Manchester United te kiezen", zegt de 21-jarige aanvaller via zijn management SEG.

De PSV'er verhuist in de zomer voor een bedrag dat kan oplopen tot 32 miljoen euro naar de ploeg van coach Louis van Gaal. "Ik kijk ernaar uit volgend jaar met de Nederlanders en alle andere toppers te spelen. Samenwerken met Van Gaal is natuurlijk een enorme bonus."

"Ik heb heel veel geleerd bij PSV, maar voelde ook dat ik nu de overstap moest maken", zei de aanvaller, die de afgelopen weken ook werd gelinkt aan clubs als Paris Saint-Germain en Liverpool. "Uiteindelijk gaf mijn gevoel de doorslag, niet het geld."

Applaus

Voorafgaand aan de training van donderdag werden de spelers van PSV op de hoogte gebracht van de transfer van Depay, die applaus kreeg van zijn ploeggenoten.

"Dat is zo mooi om te zien, al die jongens die naar je toe komen. Dat zegt heel veel over het team en het hele seizoen", zei de buitenspeler in gesprek met PSV TV.

Zondag speelt Depay zijn laatste thuisduel voor PSV tegen ADO Den Haag. "Dat wordt heel speciaal. De jeugdopleiding verliep met ups and downs, maar uiteindelijk is er iets heel moois uitgekomen en ben ik hier gegroeid als persoon en als speler. De laatste thuiswedstrijd doet dan veel met me."

"Al met al is dit een heel mooi jaar voor mij. Brons op het WK in Brazilië, kampioen met PSV, misschien word ik topscorer en ik maak een overstap naar een droomclub. Fantastisch."

Video: Depay maakt overstap naar Manchester United