Siem de Jong heeft geen nieuwe blessure opgelopen. Wel moet de middenvelder van Newcastle United het duel van zaterdag met West Bromwich Albion aan zich voorbij laten gaan.

"Ik ben niet weer geblesseerd, ik ben gewoon nog niet sterk genoeg", zei De Jong donderdag op Twitter.

Manager John Carver liet eerder op de dag weten dat zijn pupil naar het ziekenhuis was geweest voor een MRI-scan van zijn dijbeen. Waarom er een scan moest worden gemaakt en de uitkomst wilde hij niet prijsgeven.

"Ik hoop volgende week weer te trainen en de ploeg zo veel mogelijk te kunnen helpen als mogelijk in de laatste twee wedstrijden. Ik heb geprobeerd zo snel mogelijk terug te komen na twee zware operaties. Ik had gewild dat ik meer had kunnen betekenen", aldus De Jong.

Doelpunt

De Nederlander stond een groot deel van dit seizoen aan de kant vanwege blessureleed. Eerst was De Jong maanden uitgeschakeld vanwege een dijbeenblessure, daarna moest hij zijn rentree uitstellen vanwege een klaplong.

Bijna twee weken geleden keerde de oud-Ajacied eindelijk terug in de hoofdmacht. De Jong luisterde zijn rentree tegen Swansea City meteen op met een doelpunt.

Hij kon zaterdag tegen Leicester City (3-0) niet voorkomen dat Newcastle de achtste nederlaag op rij incasseerde.