Josep Guardiola wilde zijn spelers woensdagavond niet de schuld geven van de ruime 3-0 nederlaag bij FC Barcelona in de Champions League.

"Ik kan mijn spelers werkelijk niets verwijten. Het team heeft dit jaar veel moeilijke situaties gekend", vertelde de Bayern-trainer na het heenduel in de halve finale.

Zijn oude club maakte in het laatste kwartier het verschil. "Tot de eerste tegengoal hebben we de wedstrijd goed gecontroleerd. Daarna verloren we de controle."

"Het was jammer dat de 1-0 viel. Eén of twee doelpunten kun je goedmaken, drie is moeilijk. Barcelona verkeert momenteel in topvorm, op alle onderdelen. Natuurlijk heb je Lionel Messi, maar ook Luis Suarez en Neymar lopen er rond. Het is heel moeilijk hen allemaal in bedwang te houden."

Guardiola besloot slechts eenmaal te wisselen. "Ik heb respect voor de spelers die op de bank zaten, maar ik behield het vertrouwen in de spelers op het veld. Ik ben trots op het team. Ondanks de problemen van de laatste maanden, met blessures, zijn we heel ver gekomen."

Video: Guardiola verwijt spelers niets

Return

Luis Enrique verzekerde dat Barcelona volgende week dinsdag in München opnieuw wil winnen. "We gaan daarheen om Bayern te verslaan. Voor ons is er geen enkel ander plan mogelijk."

De coach van de Catalanen was zeer tevreden over de prestatie van zijn team. "We hebben veel meer kansen afgedwongen en de laatste vijftien minuten waren prachtig."

Enrique erkende dat de 3-0 uitslag lange tijd niet in de lucht hing. "Zoals we verwachtten was het een lastige wedstrijd. Beide teams probeerden het initiatief te nemen. Natuurlijk is het leven dan makkelijker met Messi, hij is van een andere planeet."