De spelers van FC Barcelona kwamen woensdagavond superlatieven tekort om de thuiswedstrijd tegen Bayern München (3-0) te beschrijven.

''Het was een sensationele wedstrijd van onze kant. Bayern heeft nul keer op ons doel geschoten. Niettemin is het een sterke ploeg", concludeerde verdediger Gerard Piqué.

"We hebben goed geprofiteerd van onze counterkwaliteiten. De hele ploeg heeft prima gespeeld. Het vertrouwen was er, we bleven erin geloven. Eenmaal in balbezit, speelden we vol op de aanval.''

Barcelona won met ruime cijfers dankzij twee treffers van Lionel Messi in de slotfase en een doelpunt van Neymar in de extra tijd. De return in de halve finales van de Champions League is volgende week dinsdag in München.

''Messi is een speler die je onmogelijk nog met woorden kunt omschrijven. Je moet gewoon naar hem kijken en hem bewonderen'', meende ploeg- en landgenoot Javier Mascherano.

Sergio Busquets was eveneens lyrisch over Messi. "Iedereen weet dat hij de beste speler ter wereld is. Hij kan alles. Het was een intense wedstrijd en we hebben een goede uitgangspositie."

"Messi is niet alleen een geweldige speler, hij is uniek", jubelt middenvelder Ivan Rakitic. "We zijn de hele wedstrijd in een hoog tempo blijven spelen en de slotfase was indrukwekkend."