De technische leiding van VfL Wolfsburg lijkt zich niet erg druk te maken over nieuwe geruchten over een mogelijk vertrek van aanvaller Bas Dost.

"We kennen hem inmiddels best wel goed. Elke keer als er een transfertermijn aankomt, zegt hij dat hij over zijn toekomst nadenkt. Zo gaat dat hier al twee jaar'', merkte coach Dieter Hecking woensdag laconiek op.

Technisch directeur Klaus Allofs zei op zijn beurt dat hij niet van plan is om komende zomer afscheid te nemen van Dost en/of mede-aanvaller Nicklas Bendtner. "Beiden hebben nog doorlopende contracten. Er is geen reden om hen te verkopen.''

Dost en Bendtner krijgen er echter waarschijnlijk wel een sterke concurrent bij. Wolfsburg wil spits Max Kruse graag voor een vastgestelde transfersom van Borussia Mönchengladbach overnemen. "De bal ligt in deze zaak bij Max'', aldus coach Hecking.

Dost, die dit seizoen al dertien keer trefzeker was in de Bundesliga, liet maandag weten dat hij na de laatste wedstrijd om tafel wil met Wolfsburg. "Om te kijken wat ze met me willen."