Bondscoach Guus Hiddink begint al op maandag 25 mei met de voorbereiding op de oefeninterland tegen Amerika (5 juni) en het EK-kwalificatieduel met Letland (12 juni).

Dat meldt de KNVB woensdagmiddag. Op 25 mei verzamelen (kandidaat)internationals die geen verplichtingen meer hebben bij hun club zich in Hoenderloo. Vervolgens wordt er van dinsdag tot en met vrijdag getraind op de Veluwe.

Op maandag 1 juni gaat het Nederlands elftal verder met de voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen de VS, die op vrijdag 5 juni wordt gespeeld in de Amsterdam Arena.

Vanaf maandag 8 juni richt Oranje zich op de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag 12 juni in Riga tegen Letland.

De 34e en laatste speelronde van de eredivisie is op zondag 17 mei. De finale van de play-offs voor Europa League-voetbal, waar de nummers 4 tot en met 7 uit de stand aan mee zullen doen, is op 31 mei.

Turkije

De ploeg van Hiddink staat na het 1-1 gelijkspel eind maart thuis tegen Turkije derde in groep A, met vijf punten achterstand op nummer twee IJsland en zes op koploper Tsjechië.

De beste twee ploegen uit elke poule plus de beste nummer drie plaatsen zich voor het EK 2016 in Frankrijk. De andere nummers drie spelen een play-off.