In speelronde 33, de een na laatste spelronde, beginnen alle acht wedstrijden zondag om 14.30 uur gespeeld. Feyenoord-Vitesse, dat uitgesteld is door politie-acties, wordt maandagavond ingehaald.

Zondag 10 mei:

14.30 uur: Ajax-SC Cambuur

Laatste eredivisie-ontmoeting in Amsterdam: Ajax-SC Cambuur 1-1 (9 maart 2014)

Weetje Ajax: In de vijf wedstrijden die de Amsterdammers speelden na de Europese uitschakeling tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk maakten ze slechts vijf doelpunten.
Weetje SC Cambuur: Door de bekerwinst van FC Groningen is het nagenoeg uitgesloten dat SC Cambuur deel zal nemen aan de play-offs om een Europees ticket.

14.30 uur: PSV-Heracles Almelo

Laatste eredivisie-ontmoeting in Eindhoven: PSV-Heracles Almelo 2-1 (14 februari 2014)

Weetje PSV: Als de landskampioen de resterende twee duels in winst omzet, eindigt ze op 88 punten. Dat zou een verbetering van het clubrecord uit 2005 (87 punten) betekenen.
Weetje Heracles Almelo: Formeel heeft de club uit Overijssel nog één punt nodig voor handhaving na de belangrijke zege op NAC Breda van twee weken geleden.

14.30 uur: FC Twente-FC Dordrecht

Laatste eredivisie-ontmoeting in Enschede: FC Twente-Dordrecht '90 2-2 (31 augustus 1994)

Weetje FC Twente: De Tukkers hielden in 32 wedstrijden slechts vijf keer de '0'. Het doelsaldo is precies in evenwicht met vijftig goals voor en vijftig treffers tegen.
Weetje FC Dordrecht: De degradant bezit zeventien punten. De laatste club die onder de twintig punten eindigde, was Excelsior in het seizoen 2011/2012 (negentien punten).

14.30 uur: Go Ahead Eagles-sc Heerenveen

Laatste eredivisie-ontmoeting in Deventer: Go Ahead Eagles-sc Heerenveen 0-2 (12 april 2014)

Weetje Go Ahead Eagles: De club uit Deventer kan zich op gaan maken voor de play-offs om promotie/degradatie. De achterstand op de 'veilige' plaats vijftien bedraagt liefst vijf punten.
Weetje sc Heerenveen: Mark Uth maakte deze jaargang al vijftien treffers, waarmee hij voorlopig de vierde plaats bezet op de topscorerlijst.

14.30 uur: FC Groningen-PEC Zwolle

Laatste eredivisie-ontmoeting in Groningen: FC Groningen-PEC Zwolle 0-0 (24 november 2013)

Weetje FC Groningen: In de eerste wedstrijd na de bekerwinst stuit FC Groningen toevalligerwijs op PEC Zwolle, de opponent in de eindstrijd van het bekertoernooi.
Weetje PEC Zwolle: Na het verlies van de bekerfinale heeft PEC formeel nog één punt om deelname aan de play-offs om een Europees ticket veilig te stellen.

14.30 uur: AZ-NAC Breda

Laatste eredivisie-ontmoeting in Alkmaar: AZ-NAC Breda 3-0 (18 januari 2014)

Weetje AZ: Met nog twee duels voor de boeg maakt de landskampioen van 1981 en 2009 nog kans op de belangrijke derde plaats. De achterstand op Feyenoord is drie punten.
Weetje NAC Breda: De Bredanaars moeten - vanwege het matige doelsaldo - in de resterende wedstrijden normaal gesproken vier punten meer halen dan Excelsior om play-offs om promotie/degradatie te voorkomen.

14.30 uur: FC Utrecht-Excelsior

Laatste eredivisie-ontmoeting in Utrecht: FC Utrecht-Excelsior 3-2 (30 maart 2012)

Weetje FC Utrecht: Voor de Domstedelingen staat er helemaal niets meer op het spel. Wel kan nummer elf FC Utrecht nog in het linkerrijtje eindigen.
Weetje Excelsior: Trainer Marinus Dijkhuizen van de Kralingers kwam als speler rond de eeuwwisseling uit voor FC Utrecht.

14.30 uur: Willem II-ADO Den Haag

Laatste eredivisie-ontmoeting in Tilburg: Willem II-ADO Den Haag 1-1 (20 januari 2013)

Weetje Willem II: De Tilburgers gingen deze jaargang slechts viermaal onderuit in eigen huis. Dat is evenveel als, bijvoorbeeld, Feyenoord.
Weetje ADO Den Haag: Geen club kreeg deze jaargang zoveel vrije trappen (568) als ADO Den Haag. Feyenoord staat met 546 vrije trappen tweede op deze lijst.