Trainer Wil Boessen maakt kans om uitgeroepen te worden tot beste trainer van de Jupiler League.

De KNVB maakte woensdag bekend dat de 51-jarige Limburgse coach een van de genomineerden is om de Gouden Stier te winnen.

Boessen pakte dit seizoen de titel in de derde periode met FC Oss, maar werd begin deze week op non-actief gezet.

De club had het contract van Boessen eerder dit seizoen graag willen verlengen, maar beide partijen kwamen er niet uit. Volgens het bestuur van Oss ontstond daarna een ''intern onhoudbaar spanningsveld''.

Boessen zou verkondigen dat Oss ambitieloos was en daarom niet met hem verder wilde. Volgens het bestuur was de enige reden dat Boessen meer geld wilde verdienen dan de club zich wenste te veroorloven.

Brood

Desondanks mag Boessen dus hopen op de prijs voor beste trainer van dit seizoen in de Jupiler League. Zijn concurrenten zijn Jean-Paul de Jong (FC Eindhoven), Fred Grim (Almere City FC) en Ruud Brood, die met NEC kampioen werd.

Alireza Jahanbakhsh, Sjoerd Ars (NEC), Vincent Janssen (Almere City FC), Joey Sleegers (FC Eindhoven) en Johnatan Opoku (FC Oss) zijn genomineerd voor de Gouden Stier voor beste speler van de Jupiler League.

Janssen en Sleegers maken ook nog kans op de prijs voor het beste talent. In die categorie zijn Dean Koolhof (De Graafschap) en Branco van den Boomen (FC Eindhoven) de andere kanshebbers. De prijs voor het beste talent wordt uitgereikt door bondscoach Guus Hiddink.