Jack Tuyp en Kees Kwakman voetballen volgend seizoen weer voor FC Volendam. De ploeg uit het vissersdorp maakte woensdag bekend dat de twee oud-spelers in de zomerstop terugkeren.

Tuyp heeft een contract voor twee jaar ondertekend, Kwakman voor drie jaar.

De 31-jarige Tuyp begon zijn professionele loopbaan in 2002 bij Volendam. Twee jaar later ging hij naar FC Groningen, maar hij keerde na een jaar terug naar Volendam.

De aanvaller werd in zijn tweede periode bij Volendam drie keer topscorer van de Jupiler League. In de zomer van 2013 verkaste Tuyp naar het Hongaarse Ferençvaros, dat hem dit seizoen verhuurt aan Helmond Sport. In totaal speelde de spits al 296 competitieduels voor 'de wijdbroeken', waarin hij goed was voor 144 treffers.

Impuls

Kwakman komt over van het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits. Ook hij startte zijn profcarrière bij FC Volendam, in 2004. Daarnaast speelde de 31-jarige verdediger voor RBC Roosendaal, NAC Breda, FC Augsburg en FC Groningen.

"Na zes verhuizingen is dit een mooi moment voor mij en m'n gezin om terug te keren naar Volendam", zegt Kwakman, die 69 competitiewedstrijden (10 goals) voor Volendam achter zijn naam heeft staan.

"Ik kan m'n carrière beëindigen bij m'n eigen club in eigen dorp, en dat is prachtig. Uit de aanbieding van FC Volendam sprak enorm veel waardering. Ik hoop samen met Jack een positieve impuls te kunnen geven aan èn rondom de club."