Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti houdt ondanks de 2-1 nederlaag van dinsdag tegen Juventus het vertrouwen dat zijn ploeg de finale van de Champions League gaat halen.

De Italiaan gaf na afloop van het duel in Turijn toe dat het spel van zijn ploeg in de eerste halve finale niet altijd goed was. 

"We hadden beter kunnen spelen en soms waren we niet effectief genoeg, maar we probeerden controle te houden over de wedstrijd", stelde Ancelotti.

"Ook hadden we pech, omdat we 2-1 voor hadden moeten staan. James Rodriguez kopte echter op de lat. Toch zijn we niet ongelukkig met de score van 2-1, omdat we overtuigd zijn dat we in Madrid het tij kunnen keren. Het is geen goed resultaat, maar ook niet slecht", aldus de trainer.

Ramos

Ancelotti wilde de schuld voor het resultaat niet bij Sergio Ramos leggen, die vooral in verdedigend opzicht een paar steken liet vallen. "Het was niet alleen Ramos. We maakten allemaal meer fouten dan normaal, vooral in de verdediging. Dat kwam mede doordat Juventus erg vroeg druk zette. Ramos speelde goed net als in de laatste wedstrijden."

De Italiaan vond dat zijn ploeg af en toe niet geduldig genoeg was. "Daardoor ging het in het begin niet goed. We bleven de bal niet rond spelen. Natuurlijk had dat ook te maken met Juventus, dat het goed deed."

"In de return volgende week woensdag moeten we niet zo spelen als in de eerste vijftien minuten. Dan komt het goed", besloot Ancelotti.

Allegri

Juventus-trainer Massimiliano Allegri was erg te spreken over de prestaties van zijn ploeg. "Op voorhand had ik voor dit resultaat getekend. De jongens hebben het verdiend."

De club uit Turijn werd afgelopen weekend met een ruime voorsprong kampioen van Italië. Volgens Allegri kun je duels in de Serie A niet vergelijken met een halve finale in de Champions League.

"Voor dit soort duels is veel meer rust en volwassenheid van de spelers nodig. Het is belangrijk om de wedstrijd te lezen en op het juiste moment toe te slaan. Op dat gebied is mijn team erg vooruitgegaan."

Juventus verdedigt volgende week een 2-1 voorsprong in Madrid. "Ondanks het minimale verschil ben ik blij met het resultaat. We hebben nu een week de tijd om ons voor te bereiden en het dan in Bernabeu uit te vechten."