Gianluigi Buffon en Andrea Pirlo rusten nog niet op hun lauweren nadat Juventus dinsdag de eerste stap zette richting de Champions League-finale met een zege op Real Madrid.

De 'Oude Dame' was met 2-1 te sterk en maakt volgende week woensdag met de Spanjaarden uit wie 6 juni de eindstrijd mag spelen in Berlijn.

"Het verschil is maar minimaal", beseft aanvoerder Buffon in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Dat weet ook Pirlo: "We hebben laten zien dat we naar de finale willen en zullen dat laten zien tot de allerlaatste minuut in Madrid."

"In Bernabeu zullen we hetzelfde spelen, alert en gefocust. Dit was pas één wedstrijd en het is nog niet gespeeld. We moeten met vertrouwen spelen in Madrid en ervan overtuigd zijn dat we de eindstrijd kunnen halen."

Volgens Buffon is het bereiken van de halve finale het resultaat van een stijgende lijn die Juventus heeft ingezet. "Het team groeit heel gestaag. Onze spelers krijgen steeds meer internationale ervaring en we staan nu in de Europese top."

Dat moet volgende maand leiden tot een triomf in het Olympiastadion, waar beide routiniers zich in 2006 tot wereldkampioen kroonden met Italië. "Berlijn blijft altijd indrukwekkend", aldus Pirlo.