Fabricio Coloccini heeft in een open brief aan de supporters zijn excuses aangeboden voor de teleurstellende resultaten van Newacastle United.

De Argentijnse captain van 'The Magpies' trekt op de clubsite het boetekleed aan namens de gehele spelersgroep. "Allereerst wil ik me uit naam van de selectie verontschuldigen voor de periode die we doormaken."

Newcastle bezet momenteel de vijftiende plaats in de Premier League en leed al acht nederlagen op rij. "Dit gebeurt natuurlijk niet met opzet. Zowel de spelersgroep als de technische staf wil zich niet in deze positie bevinden."

Coloccini stelt dat de slechte reeks een gevolg is van 'veel factoren' en dat er nu teruggekeken moet worden en geleerd moet worden van de gemaakte fouten.

"We hebben nog maar weinig tijd om de situatie om te draaien voor het einde van het seizoen, maar we gaan proberen om van onze fouten te leren zodat we dit niet nog eens mee hoeven te maken."

Pijn

De 33-jarige verdediger speelt al sinds 2008 op St. James' Park en kan zich inleven in de teleurgestelde supporters. "Ik ben ook een fan en ik begrijp hoeveel pijn dit doet, maar de beste fans zijn er ook op het moment dat de club er op z'n slechtst voor staat."

"Dit is voor ons net zo pijnlijk als voor jullie, want wij stappen als team het veld op met de intentie om te winnen. Niet alleen om de kleuren van de club en ons shirt te verdedigen, maar ook om de duizenden fans en de stad te vertegenwoordigen."

Coloccini roept de fans van de viervoudig landskampioen derhalve op om zaterdag massaal achter de ploeg te komen staan in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. "We hebben jullie meer dan ooit nodig. We moeten samen zijn, één zijn, als een familie."