Josep Guardiola genoot dinsdag van zijn terugkeer in Camp Nou, waar hij het woensdag als trainer van Bayern München opneemt tegen FC Barcelona.

"Het is fantastisch en heel speciaal", zei de oefenmeester daags voor het treffen. "Maar ik ben hier niet voor een hommage gekomen. Ik ben hier om met Bayern München een belangrijke stap naar de finale van de Champions League te zetten."

Guardiola liet even voor de laatste training van Bayern zijn licht schijnen over de halve eindstrijd. "Wat Messi en Neymar met een bal kunnen, dat is eigenlijk onvoorstelbaar", zei de Catalaan. "Als je denkt dat ze links passeren, dan gaan ze rechtsom. Messi is helemaal nauwelijks te stoppen."

Video: Guardiola keert met Bayern terug in Camp Nou

Dat de voormalig speler en trainer van de club nog altijd fan is van Barcelona, werd duidelijk tijdens het duel met Manchester City in de Champions League. "Barcelona is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven", bekende de 44-jarige coach. "Maar laat ik heel duidelijk zijn: ik ben hier om met Bayern te winnen."

Guardiola moet belangrijke spelers als Arjen Robben, Franck Ribéry missen. "Het heeft geen nut om over spelers te praten die er niet zijn. Dat heb ik nooit gedaan. Barcelona wil altijd de bal hebben. We gaan kijken of dat ze weer gaat lukken."

Voordeel

Twee jaar geleden verpulverde Bayern München tegenstander Barcelona over twee duels met liefst 7-0. "En ik ben opnieuw optimistisch over onze kansen op het bereiken van de finale", zei doelman Manuel Neuer.

Xabi Alonso, de Spaanse middenvelder van Bayern München, kent Barcelona als oud-speler van Real Madrid door en door. "Toch voelt het nu anders. Het kan een voordeel voor ons zijn dat Guardiola weet hoe ze spelen."

Volgens Lionel Messi, aanvaller bij de tegenstander, hoeft dat echter geen voordeel te zijn voor Bayern. "Guardiola kent ons erg goed en wij weten hoe hij zijn ploeg graag laat spelen. Wat dat betreft is niemand in het voordeel."