Steve McClaren, de voormalig trainer van FC Twente, heeft een aanbod om trainer John Carver te vervangen bij Newcastle United naast zich neergelegd.

Dat meldt de BBC dinsdag. De club van Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul wilde de coach van Derby County aanstellen voor de resterende drie Premier League-duels.

Newcastle staat er met een vijftiende plaats niet florissant voor. De voorsprong op de nummer achttien, het Sunderland van trainer Dick Advocaat, is slechts twee punten. Er zijn nog drie speelronden te gaan.

McClaren is vanaf 2013 werkzaam bij Derby County, dat uitkomt op het tweede niveau. In de periodes 2008-2010 en 2012-2013 was hij hoofdcoach bij FC Twente. Ook was hij in het verleden bondscoach van Engeland.

Carver raakte na het verloren duel met Leicester City van zaterdag (3-0) in opspraak nadat hij stelde dat zijn verdediger Mike Williamson expres een tweede gele kaart pakte.

1977

De laatste acht wedstrijden van Newcastle onder de huidige trainer Carver gingen verloren, waardoor het tegen degradatie strijdt. Zo'n slechte serie zette de club voor het laatst neer in 1977.

In de laatste Premier League-duels spelen Anita, Janmaat, De Jong en Krul nog tegen West Bromwich Albion (thuis), Queens Park Rangers (uit) en West Ham United (thuis).