Robert Lewandowski kan woensdag voor Bayern München in actie komen in het Champions League-duel met FC Barcelona. De Catalaanse club moet het doen zonder Jeremy Mathieu.

De Poolse spits, die herstellende is van een kaak- en neusbreuk, is opgenomen in de selectie die dinsdag afreist naar Catalonië.

"Ik wil nog even kijken hoe hij met zijn masker omgaat", zei trainer Josep Guardiola. "Maar als dat goed gaat, dan kan hij spelen."

Bayern ging er lang van uit dat Lewandowski het eerste duel in de halve eindstrijd moest missen. De Pool kwam vorige week hard in botsing met doelman Mitchell Langerak van Borussia Dortmund. Hij liep daarbij ook een hersenschudding op.

De aanvaller trainde maandag weer met een masker mee. Als de spits woensdag meespeelt, zal hij zo goed als zeker ook met een masker op spelen.

"Alles is oké. Ik kijk morgen of het goed gaat, maar ik heb geen angst om te spelen", zei Lewandowski voor vertrek.

Rode

Tegenvaller voor Bayern is wel dat Sebastian Rode in München moet achterblijven. De middenvelder is vanwege een spierblessure niet inzetbaar.

Dat geldt ook voor de al langer geblesseerde aanvallers Arjen Robben en Franck Ribéry. Guardiola kan tegen zijn oude ploeg bovendien niet beschikken over de verdedigers David Alaba en Holger Badstuber.

Ondanks het gemis van zo veel belangrijke krachten, gelooft Bayern in winst in Barcelona. "We weten dat het niet makkelijk wordt, maar dat geldt eigenlijk voor elk duel in de Champions League", zei Thomas Müller. "Er is geen favoriet."

Mathieu

Barcelona moet het stellen zonder verdediger Mathieu. De Fransman heeft last van de achillespees in zijn rechterbeen. Trainer Luis Enrique beschikt verder over een volledig fitte selectie.

Mathieu deed zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Cordoba het laatste half uur mee, als vervanger van Javier Mascherano. De Fransman kon vier van de acht doelpunten meevieren op het veld (8-0).

Mogelijk is Mathieu wel op tijd hersteld voor de return, volgende week dinsdag in München. Het eerste duel tussen Barcelona en Bayern begint woensdag om 20.45 uur.