Een oud-medewerkster van het succesvolle WK-campagneteam van Qatar heeft maandag in een uitzending van de Duitse omroep ARD opnieuw beschuldigingen geuit aan het adres van (oud-)bestuursleden van de wereldvoetbalbond FIFA.

Volgens Phaedra Almajid, die eerder al met aantijgingen over corruptie en omkoping bij de FIFA-top naar buiten kwam, zijn er flinke sommen aan smeergeld aangeboden aan tenminste drie toenmalige leden van het hoofdbestuur van de FIFA.

Het zou gaan om de Afrikaanse officials Issa Hayatou, Jacques Anouma und Amos Amadu. De Cypriotische zakenman Marios Lefkaritis zou volgens Almajid als FIFA-bestuurslid dubieuze transacties hebben uitgevoerd om het WK naar Rusland (2018) en Qatar (2022) te krijgen.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die aast op een vijfde termijn als preses, weigerde het Duitse tv-station te woord te staan.

Hij verwees naar het eigen onderzoek van de ethische commissie van de FIFA waarin geen schokkende zaken bij de toewijzing van beide WK's aan het licht kwamen. Getuige Almajid werd daarin als ongeloofwaardig neergezet.

Verkiezingen

Blatter strijdt met Michael van Praag, Luis Figo en prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië in de verkiezingen om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond.

De Zwitser lijkt favoriet om aan zijn vijfde termijn te beginnen. Blatter is sinds 1998 voorzitter van de FIFA. Hij wil door tot 2019 en heeft al de steun van de confederaties van Azië, Oceanië en Afrika.

De verkiezingen staan voor 29 mei in Zürich op het programma.