Bournemouth heeft zich zaterdag in de laastste speelronde van de Engelse Championship verzekerd van de titel. Bij de wedstrijd tussen Blackpool en Huddersfield Town legden supporters van de thuisclub het duel stil.

Door de titel promoveert Bournemouth voor het eerst in de historie naar de Premier League. Ook nummer twee Watford komt volgend jaar uit op het hoogste niveau.

Voorafgaand aan de laatste speelronde kon Bournemouth promotie alleen nog op papier mislopen, maar dankzij een 3-0 bij Charlton Athletic zege werd het seizoen met de titel ook nog van extra glans voorzien. 

Norwich City, Middlesbrough, Brentford en Ipswich Town gaan in de play-offs uitmaken wie er als derde club promoveert.

Blackpool

Bij Blackpool namen de fans het voorzitter Karl Oyston zeer kwalijk dat de club degradeert naar het derde niveau. De supporters bestormden daarom tegen Huddersfield Town uit protest vlak na rust het veld en gingen in de middencirkel zitten.

Omdat de rust na een uur nog niet was teruggekeerd, werd er niet meer afgetrapt.

''De voorzitter zei in augustus dat we hem aan het eind van het seizoen mochten afrekenen op de resultaten'', zei een woordvoerder van een supportersvereniging. ''Vandaag was de dag van de afrekening. Het verdict is unaniem: schuldig.''

De FA beraadt zich nog op stappen tegen Blackpool. De club verzamelde slechts 25 punten in 45 duels.

Video: Supporters Blackpool leggen wedstrijd stil

Supporters Blackpool leggen wedstrijd stil
Supporters Blackpool leggen wedstrijd stil