Liverpool-trainer Brendan Rodgers gaf dinsdag na afloop van het verlies tegen Hull City (1-0) toe dat het moeilijk wordt voor zijn team om zich nog te plaatsten voor de Champions League.

"Ik heb tegen de spelers gezegd dat ze de verplichting hebben om tot het einde van het seizoen te blijven vechten", aldus Rodgers na de derde nederlaag in vijf duels voor zijn team.

Door het verlies staat Liverpool nu zeven punten achter op plaats vier, die recht geeft op het spelen van de laatste voorronde voor de Champions League.

"Iedereen speelt hier ook voor zijn eigen toekomst", benadrukte de trainer.

Balotelli

Liverpool-aanvaller Mario Balotelli moest na 65 minuten het veld verlaten met een voetblessure. Rodgers erkende dat de Italiaan geen goed seizoen doormaakt bij ‘The Reds’.

"Hij doet zijn best, maar het is duidelijk dat hij het moeilijk heeft. Niet alleen in deze wedstrijd, maar het hele seizoen al."

"We moeten nu zorgen dat we het momentum terugpakken en het seizoen goed eindigen. De spelers hebben alles gegeven tegen Hull, maar het ontbrak ons aan het afmaken van kansen en creativiteit. Daar hebben we het hele seizoen al last van", aldus Rodgers.