Colin Kazim-Richards staat nog tot medio 2017 onder contract bij Feyenoord. De Rotterdamse club heeft dinsdag de optie in de huurverbintenis gelicht.

Dat meldt de eredivisionist dinsdag op de clubsite. De Turkse aanvaller komt transfervrij over van Bursaspor.

Kazim-Richards wordt sinds het begin van dit seizoen gehuurd van de Turkse club. In 25 competitiewedstrijden kwam de 28-jarige international tot dusver elf keer tot scoren. Bovendien was hij één keer trefzeker in zeven Europa League-duels.

Technisch directeur Martin van Geel toont zich verheugd met het vastleggen van Kazim-Richards. "We zijn blij dat we ook na dit seizoen over Colin kunnen beschikken. Hij heeft dit seizoen zowel op als buiten het veld zijn waarde voor Feyenoord bewezen."

"Colin is fysiek sterk, beschikt over een enorme winnaarsmentaliteit en voegt veel ervaring toe aan onze selectie. Bovendien hebben we het vertrouwen dat zijn scorend vermogen komend seizoen alleen maar zal toenemen, nu Colin steeds meer vertrouwd raakt met onze manier van spelen."

De in Engeland geboren en getogen Kazim-Richards kwam in het verleden uit voor onder meer Blackburn Rovers, Olympiakos Piraeus, Galatasaray en Fenerbahçe en speelde 36 keer in het shirt van Turkije.

Kuijt

Feyenoord verzekerde zich voor volgend seizoen eerder al van de diensten van Dirk Kuijt. Dat nieuws werd toegejuicht door Kazim-Richards, die niet vreest voor zijn plek in de voorhoede onder de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Meer concurrentie is altijd gezond en zijn cv spreekt voor zich. Maar vergeet niet dat we nu ook al veel concurrentie hebben."

De Rotterdammers willen zich ook nog steeds versterken met John Guidetti, die momenteel door Manchester City verhuurd wordt aan Celtic. In het seizoen 2011/2012 speelde de Zweedse spits al op huurbasis in De Kuip, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling.

Het vastleggen van Kazim-Richards en Kuijt speelt daarbij geen rol, meent Van Geel in gesprek met Metro. "Het staat los van elkaar. We blijven de eventuele komst van Guidetti onderzoeken. We gaan voor de sterkst mogelijke selectie binnen onze mogelijkheden."