Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
FC Dordrecht, Cambuur

Voetbal FC Dordrecht en Cambuur spelen doelpuntloos gelijk

FC Dordrecht en SC Cambuur hebben zondagmiddag hun onderlinge duel beslecht in een gelijkspel. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in het Riwal Hoogwerkers stadion: 0-0.
Door NU.nl/ANP

Voor het al gedegradeerde FC Dordrecht stond er niks meer op het spel. Cambuur heeft theoretisch nog een kans op een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Dat wordt nog wel een lastige opgave voor de ploeg van trainer Henk de Jong. Het gat met nummer zeven PEC is zes punten. FC Dordrecht heeft nu zeventien punten verzameld. 

Door het gelijkspel van Cambuur is Heerenveen zeker van de play-offs voor Europees voetbal.

FC Dordrecht- Cambuur in beeld

Kansen

Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd en hielden elkaar voor rust in evenwicht. 

De eerste grote kans was voor de Poolse middenvelder Sebastian Steblecki van Cambuur. Een schot dat van richting werd veranderd schampte de paal. De grootste kans voor Dordrecht was voor Everon Pisas, die de bal voorlangs schoot.

Na rust kreeg Cambuur de beste kansen, maar Dordrecht bleef stug verdedigen. Een schot van Mikhail Rosheuvel passeerde de Dordtse doelman Filip Kurto maar raakte de buitenkant van de paal.

Ook clubtopscorer Bartholomew Ogbeche miste twee gigantische kansen op voorzetten van rechts, waardoor de ploeg uit Leeuwarden twee punten morste in de strijd om play-offs voor Europees voetbal.


Lees meer over:

EredivisieFC Dordrechtcambuur leeuwarden

Aanbevolen artikelen