Voetbal

Suriname steunt Van Praag bij verkiezing voor FIFA-voorzitterschap

Michael van Praag weet zich op 29 mei tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA verzekerd van de steun van Suriname. 

Dat vertelde John Krishnadath, voorzitter van de voetbalbond van het land, vrijdag.

''Ik heb Michael van Praag vorige week gesproken tijdens een congres van de Concacaf, de overkoepelende federatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied'', zegt Krishnadath.

''Zijn programma spreekt ons erg aan. Hij wil zich bijvoorbeeld ook inzetten voor kleinere landen. Er is voor hem gelukkig meer dan Europa. Daarnaast is taal voor ons een bindende factor. Het speelt ook mee dat de KNVB zich al jaren inzet voor verschillende voetbalprojecten in Suriname.''

Van Praag is blij met de openlijke steun van Suriname. ''De KNVB en ikzelf onderhouden al jarenlang een goede relatie met de Surinaamse bond. Ik ben verheugd dat John Krishnadath de steun van Suriname aan mij op deze wijze uitspreekt. Hij had het mij al eerder laten weten, maar dit publieke statement waardeer ik vanzelfsprekend zeer.''

Onfatsoenlijk

Krishnadath betreurt dat verschillende bonden hun steun hebben uitgesproken aan Sepp Blatter tijdens het congres van de Concacaf.

''Dat was erg onfatsoenlijk tegenover de uitdagers van Sepp Blatter. Van Praag, Luis Figo en prins Ali bin Al-Hussein waren net als Blatter aanwezig op onze vergadering. We waren daar om te vergaderen over het jaarverslag van de FIFA en nieuwe bestuursleden voor de Concacaf te kiezen. Dan moet je niet plotseling gaan vertellen dat je voor Blatter kiest. Dan geef je een verkeerd signaal af. Alsof de rest kon ophoepelen."

"Ik weet dat collega's van andere bonden daar net zo over denken als ik. Die zijn in de aanloop naar de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA misschien ook anders gaan denken", aldus Krishnadath.

Tip de redactie