Bayern München heeft zich dinsdag ondanks de verloren heenwedstrijd met speels gemak geplaatst voor de halve eindstrijd van de Champions League. De Duitsers wonnen de return tegen FC Porto met 6-1.

Het eerste duel in Portugal eindigde vorige week in een 3-1 nederlaag voor Bayern, waardoor de ploeg van trainer Josep Guardiola minstens twee keer moest scoren in de Allianz Arena.

Halverwege de eerste helft hadden de Duitsers de achterstand al weggepoetst dankzij kopgoals van Thiago en Jerome Boateng. Nog binnen het halfuur tekende Robert Lewandowski met het hoofd zelfs voor de 3-0.

Bayern mocht zelfs met een marge van vijf goals de kleedkamers opzoeken na de tweede van Lewandowski en één van Thomas Müller, die zijn inzet via de voet van Bruno Martins Indi in het Portugese doel zag verdwijnen.

Eretreffer

Na de hervatting leek de koploper in de Bundesliga het wel goed te vinden en ging het tempo aanzienlijk omlaag. Porto had desondanks aanvankelijk weinig in te brengen en deed pas een kwartier voor het laatste fluitsignaal iets terug via Jackson Martinez.

Vlak voor tijd kreeg Ivan Carvano nog zijn tweede gele kaart na het neerhalen van de doorgebroken Thiago. Uit de vrije trap die volgde na de overtreding van de Porto-verdediger bepaalde Xabi Alonso de eindstand op 6-1.

Zo verzekerde Bayern zich na het verloren heenduel verrassend eenvoudig van een plek bij de laatste vier in de Champions League.

Voor Porto was het pas de eerste nederlaag in deze editie van het Europese kampioenenbal. De ruststand van 5-0 was een record in de knock-outfase Champions League. Müller, die ook twee assists mocht bijschrijven, kroonde zich bovendien tot Duitse topscorer aller tijden.