SC Cambuur heeft vrijdag in de blessuretijd een punt gepakt tegen Excelsior. In Leeuwarden werd het 1-1.

Bartholomew Ogbeche was in de 93e minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Adil Auassar had Excelsior vlak na rust op voorsprong geschoten.

Cambuur klom naar de achtste plaats op de ranglijst en mag nog altijd hopen op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Nummer negen Willem II en FC Groningen, dat tiende staat, volgen op slechts één puntje.

Excelsior schoot ook weinig op met het gelijkspel. De Rotterdammers kwamen op 31 punten uit evenzoveel duels en hebben een voorsprong van vier punten op nummer zestien NAC Breda.

Paal

Cambuur had van meet af aan het meeste balbezit, maar Excelsior was in de eerste minuten het dichtste bij een doelpunt. Sander Fischer dook bij een hoekschop uit het niets op voor doelman Leonard Nienhuis, maar zag de bal via zijn dijbeen tegen de paal aan stuiten.

Het antwoord van de thuisploeg volgde al snel. Na een fraaie actie van Ogbeche kreeg Erik Bakker een goede schietkans. De poging van de middenvelder ging net voorlangs.

Na die aardige openingsfase zakte de amusementswaarde van het duel flink. Cambuur slaagde er amper in om gevaarlijk te worden, een kopbal van Ogbeche daargelaten, terwijl Excelsior vooral op de tegenstoot loerde.

Pas in het slot van de eerste helft doken de Kralingers weer voor het vijandelijke doel op. Ninos Gouriye troefde zijn bewaker Wout Droste met een handigheidje af, maar schoot tegen Nienhuis aan.

Die doelman was acht minuten na rust wel geklopt. Auassar werd door Jeff Stans één op één gezet met Nienhuis en passeerde de sluitpost vervolgens met een hard en zuiver schot in de bovenhoek: 0-1.

Cambuur was vervolgens enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Zo schoot Sander van de Streek net over. Na een waar slotoffensief kreeg Cambuur nog ietwat gelukkig loon naar werken.

Keeper Gino Coutinho redde in eerste instantie knap op een inzet van Ogbeche, maar zag vervolgens hoe drie van zijn verdedigers aarzelden om de bal weg te schieten. De Nigeriaanse spits profiteerde optimaal en schoot de gelijkmaker binnen (1-1).