Arjen Robben is tevreden met het verloop van zijn revalidatie van een buikspierblessure, maar noemt het één van de vervelendste kwetsuren uit zijn carrière.

"Ik heb al enkele blessures gehad in mijn loopbaan, maar dit heb ik nog niet meegemaakt. Het hindert me heel veel", zegt de speler van Bayern München tegen Bild.

"Ik merk dat ik mijn buikspieren gebruik voor alles in het dagelijks leven, van opstaan tot naar het toilet gaan. Alles heeft pijn gedaan, maar het wordt minder. Lachen gaat bijvoorbeeld al beter."

Robben liep de kwetsuur ruim drie weken geleden op en miste onder meer de interlands van Oranje tegen Turkije en Spanje. Inmiddels bereidt de aanvaller zich langzaam voor op het hervatten van de training.

"Het loopt super, het genezingsproces gaat zoals gepland. Ik ben weer een beetje in beweging, kan fietsen en het hardlopen begint binnenkort. We willen verstandig zijn, maar ook hard werken om terug te komen. Ik weet alleen nog niet precies wanneer."

De halve finale van de Duitse beker tegen Borussia Dortmund op 28 april lijkt Robben wel een mooi moment om terug te keren. "Ik hoop het, daarom ben ik trots dat we door zijn. Ik hoop dat het tegen Porto ook lukt in de Champions League. Dan ziet het er voor mij allemaal wat mooier uit."