Roy Makaay is vanaf komend seizoen spitsentrainer van de A-selectie van Feyenoord. De oud-speler wordt daarnaast assistent van trainer Patrick Lodewijks bij de beloften van de Rotterdamse club.

Dat heeft Feyenoord maandag bekendgemaakt.

"Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau kan Makaay voor onze aanvallers en de talentvolle voorhoedespelers van de jeugdteams van grote toegevoegde waarde zijn", zegt technisch-directeur Martin van Geel op de website van de club. 

"De aanwezigheid van Roy vergroot bovendien de mogelijkheden voor onze technische staf om nog gerichter te trainen op bepaalde onderdelen."

Makaay is momenteel nog trainer van de A1 van de Rotterdammers. Hij nam in 2010 afscheid als speler van Feyenoord en is sindsdien als jeugdtrainer werkzaam bij de club. Onder eerdere trainers Mario Been en Ronald Koeman trainde hij ook al geregeld de spitsen.

"In die tijd heb ik onder meer met John Guidetti en Graziano Pellè gewerkt", vertelt Makaay, die behalve als spitsentrainer ook als analist betrokken wordt bij de eerste selectie. "Ik kijk in elk geval enorm uit naar deze nieuwe uitdaging."

Technische staf

Met de nieuwe functie voor Makaay krijgt de technische staf van Feyenoord voor volgend seizoen weer meer vorm. Vorige maand werd al bekend dat assistent Giovanni van Bronckhorst de opvolger wordt van hoofdtrainer Fred Rutten.

Makaay moet nog wel met Van Bronckhorst om de tafel om af te stemmen hoe vaak hij komend seizoen op het veld zal staan bij de hoofdmacht.

Jean-Paul van Gastel blijft assistent-trainer en daarnaast zoekt de club nog naar een ervaren man naast Van Bronckhorst. Naar verluidt is Jan Wouters daarvoor de voornaamste kandidaat.