José Mourinho is erg trots op de manier waarop zijn Chelsea zondag nipt van Queens Park Rangers won (1-0).

"De belangrijkste reden van de winst is dat we de controle over de wedstrijd en onze emoties hielden. Dat is cruciaal in deze fase van het seizoen", liet Mourinho weten aan Sky Sports.

De zege werd pas in de 88e minuut veiliggesteld door een treffer van Cesc Fabregas. "We hielden geduld en probeerden te blijven voetballen tegen een goed georganiseerd QPR. Ik ben erg trots op mijn ploeg."

"Je hebt soms wedstrijden die in de laatste minuut beslist worden. In de uitwedstrijd tegen Manchester United (1-1 in de 94e minuut door Robin van Persie, red.) gaven we de overwinning uit handen. Nu wonnen wij."

Volgens Mourinho is Chelsea nog elf punten verwijderd van de vijfde landstitel in de clubgeschiedenis. "Het kampioenschap is nu nog een kwestie van rekenwerk. We moeten nog een wedstrijd inhalen ook. We staan er goed voor."

Muntje

Na het late doelpunt van Fabregas gooiden supporters van QPR voorwerpen als muntjes en plastic flessen naar de Chelsea-spelers. Branislav Ivanovic werd volgens The Guardian geraakt door een aansteker.

"Als iemand chocolade naar je gooit, moet je het opeten. Als iemand een muntje gooit, moet je dat oprapen en in je zak stoppen. Of mijn spelers dat geld nodig hebben? Iedereen heeft geld nodig", reageerde Mourinho op het incident.

"Verder was het zowel binnen als buiten het veld een sportieve strijd. Dat is niet makkelijk in zo'n emotionele wedstrijd."

In de strijd om de landstitel komt Chelsea zaterdag Manchester United tegen. De koploper staat acht punten voor op de ploeg van Louis van Gaal, die zondag de stadsderby van Manchester City won (4-2).