Louis van Gaal denkt dat Manchester United ook na de 4-2 zege op Manchester City van zondag nog lang niet zeker is van een plaats in de top drie in de Premier League.

"Tot en met het einde van het seizoen blijft het een rat race in de bovenste regionen", voorspelt de manager van de 'Mancunians' in de Manchester Evening News.

De nummer één, twee en drie in de Premier League plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier komt uit in de laatste voorronde van het kampioenenbal.

United verdedigt met nog zes duels voor de boeg een voorsprong van vier punten op City. Nummer vijf Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman, volgt op negen punten.

"We mogen maar één of twee dagen genieten van deze overwinning, want de situatie kan snel veranderen", aldus Van Gaal.

"Zaterdag gaan we op bezoek bij Chelsea. Zo veel uitwedstrijden winnen wij niet. City speelt thuis, dus wellicht is het verschil komende week nog maar één punt."

Restaurant

Van Gaal gaat de zege in de derby maandag wellicht vieren met een bezoek aan zijn favoriete restaurant in Manchester.

"Ik kan na deze overwinning naar Mr Wing's gaan. Als ik dat had gedaan bij een nederlaag zouden de fans hebben gezegd: 'Wat doet Louis van Gaal nu? Na een verliesbeurt in de derby eten in het beste restaurant van Manchester?' Nu kan ik misschien gaan, ik weet het nog niet."