Manchester United-manager Louis van Gaal heeft zondag in de tweede helft van de derby tegen Manchester City genoten van het spel van zijn ploeg. De 'Red Devils' wonnen met 4-2.

“Na rust speelden we veel beter dan voor rust. En tot het uitvallen van Michael Carrick twee minuten voor tijd waren we zelfs fantastisch”, zegt Van Gaal tegen FOX Sports.

De trainer was minder tevreden over het spel in de eerste helft. "We startten heel slecht en waren niet het Manchester United van de laatste weken. We waren nerveus en zetten geen druk, waarom weet ik niet."

Na een een lange trap van doelman David de Gea kwam de bal voor de voeten van Ashley Young, die wat gelukkig de score opende. "En vanaf dat moment kwam het vertrouwen", constateert de oud-bondscoach van Oranje. "Toen pas kregen we een beetje de bluf die we altijd hebben als we thuis spelen."

Toch ging niet alles volgens plan in de tweede helft, erkent de 63-jarige Amsterdammer. "Ik heb te snel te veel gewisseld", doelt hij op de laatste minuten waarin United noodgedwongen met tien man verder moest. "Ik wilde wat spelers belonen voor hun inzet op de training, maar zo zie je maar dat je altijd een wissel over moet houden."

Fans

Van Gaal beseft dat de overwinning in de beladen derby leeft bij de aanhang. "Ik ben heel blij voor de fans, ik heb gezien wat dit betekent voor hen. Ze staan altijd achter ons, ook toen de resultaten niet goed waren. Dit is enorm belangrijk. Het is ongelooflijk als je ziet hoe de fans dit vierden."

"Ze hebben drie jaar op een zege op City gewacht. De fans hebben een beetje beschaamd over straat moeten lopen omdat City boven ze stond. Dat is nu anders en dat is lekker voor de fans én voor de coach."