Alfred Schreuder omschreef de 3-1 overwinning die FC Twente zondag boekte op Go Ahead Eagles als "enorm knap" na een zeer hectische week waarin de Tukkers onder meer werden bestraft met drie punten aftrek wegens financieel wanbeleid en nipt de bekerfinale misten.

"Ik heb de selectie een groot compliment gemaakt. Beide teams waren echt toe aan een zege. Na alles wat er is gebeurd, is het enorm knap om hier te winnen", vertelde Schreuder aan FOX Sports.

"We voerden na de 1-0 van Go Ahead de dingen uit die we hadden afgesproken. Dan doel ik op het plaatsen van ballen achter hun verdediging."

Door de zege is het in elk geval uitgesloten dat FC Twente moet strijden tegen degradatie. Door de in totaal zes punten aftrek gaven de Tukkers veel terrein prijs op de ranglijst.

"Ik heb geen seconde aan degradatienood gedacht, omdat we het zelf in de hand hebben", zei Schreuder, die Hakim Ziyech en Renato Tapia prees.

Vertrouwen

"Zij gaven het elftal rust en vertrouwen omdat ze zo veel dingen goed deden. Het is heel frustrerend als we hen door de financiële problemen zouden moeten verkopen."

"We zijn twee jaar terug begonnen aan een proces om FC Twente te verjongen. Voor Renato zou het veel te vroeg zijn om te vertrekken, hij moet hier nog een grote stap zetten."