Elvis Manu vindt het een goede zaak als Feyenoord volgende maand een bewogen seizoen afsluit met een derde plek.

"Dan spelen we Europees voetbal en hebben we ons doel bereikt", luidt de conclusie van de aanvaller, die met een goal belangrijk was bij de 2-2 tegen Willem II.

Feyenoord staat stevig op de derde plaats met zeven punten meer dan Vitesse. De tweede plek van Ajax en voorronde Champions League zijn echter uit zicht. De Amsterdammers hebben acht punten meer.

"We hebben in de eerste seizoenshelft veel punten laten liggen en op een gegeven moment zijn we ons op plek drie gaan richten. Daar moeten we dan ook tevreden mee zijn. Die voorsprong op Vitesse mogen we niet meer weggeven."

Manu maakte in Tilburg zijn derde goal in twee duels na twee treffers bij de 4-1 zege op AZ vorige week. De Rotterdammer stond bekend als iemand die alleen scoorde in Europees verband, maar nu heeft hij de smaak in de eredivisie ook te pakken met zeven treffers.

"Het is lekker dat ik het nu in de competitie ook laat zien. Ik voel me zeker de laatste weken erg goed. Ik zit eindelijk in de vorm dat ik beslissend ben. Jammer genoeg bleef het nu bij één goal, want ik was nog een paar keer gevaarlijk."

Patent

De 21-jarige Manu scoorde in het Koning Willem II Stadion op zijn karakteristieke wijze. De bal belandde uit de kluts voor zijn voeten en hij haalde ineens uit. "Het is geen toeval meer dat die ballen bij mij terecht komen. Ik heb er patent op, denk niet na en haal uit. Ik wist meteen dat-ie erin zou gaan."

Feyenoord koesterde het punt in de strijd om de derde plaats aangezien de gelijkmaker van Colin Kazim-Richards pas acht minuten voor tijd viel. Toch was Manu er niet content mee. "Wat er ook gebeurt, als Feyenoord zijnde horen we hier gewoon te winnen. Ik ben niet tevreden."

Om die reden stuurde Manu zijn manschappen eigenhandig naar voren na de 2-1 van Willem II. "Als we 2-1 achter staan, moeten we iets forceren. Dan probeer ik iedereen op te peppen en het boeltje neer te zetten. Ik ben toch degene die de goals moet maken."