Samuel Armenteros vindt dat Willem II het verdient om na het reguliere seizoen nog verder te strijden om Europees voetbal.

"We waren in alle wedstrijden tegen topclubs gelijkwaardig aan de tegenstander en dan horen we de play-offs te halen", aldus de aanvaller na de 2-2 tegen Feyenoord tegen NU.nl.

"Ik vond dat we nu ook de betere ploeg waren op basis van wil en vechtlust. We wilden hier duidelijk maken dat dit ons huis is en hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ze vonden nauwelijks de voetballende oplossingen."

Willem II staat achtste in de eredivisie en die plek volstaat voor play-offs om voorronde Europa League bij een gunstig resultaat in de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen.

Het is de vraag of Armenteros dat eventuele Europese avontuur mee gaat maken. De oud-Feyenoorder keert na dit seizoen in principe terug naar Anderlecht. De gehuurde clubtopscorer van Willem II heeft nog een contract voor een jaar bij de Belgische topclub. "Ik maak dit seizoen af en dan moeten we met elkaar zitten."

Zijn coach Jurgen Streppel had bij het thuisduel met Feyenoord een leuke middag in het zonnige Tilburg. "Ik heb genoten. In de eindfase kon het alle kanten op, al is het wel vervelend dat de gelijkmaker zo laat valt. Al met al is het een terechte uitslag", concludeerde hij tegenover FOX Sports.