Fred Rutten vindt dat het gelijkspel bij Willem II-Feyenoord de krachtsverhoudingen weerspiegelde.

"De 2-2 is een terechte uitslag", sprak de Feyenoord-trainer zondag na afloop van het duel in Tilburg tegen FOX Sports. "Pas na de achterstand zag ik het Feyenoord dat ik graag wil zien."

"De combinatie van vechten en voetballen maakt Feyenoord dit seizoen tot een sterke ploeg. Alleen als we vol spirit en adrenaline spelen, kunnen we echt presteren. Helaas was het lange tijd veel te vlak bij ons."

De Rotterdammers zetten afgelopen week AZ nog met 4-1 opzij en maakten ook in de wedstrijden daarvoor indruk. "Of ik me zorgen maak over het verval? Ach, dat gebeurt weleens."

"Het is alleen jammer dat we na onze eerste goal zo snel een tegendoelpunt kregen. We gaven in die fase de wedstrijd een beetje weg."

Volgens Rutten kwam het ook door Willem II dat Feyenoord niet z'n niveau haalde.

"Zij speelden uitstekend positiespel. Toch raakten we niet echt in de problemen. We kwamen alleen niet in het tempo van de wedstrijd. Onze spitsen gaven in de eerste helft niet thuis, we speelden bijna met acht man."

Apathisch

Rutten had ook aanmerkingen op zijn defensie. ''De eerste tegentreffer viel uit een hoekschop waarop vrijwel niemand bij ons reageerde. Iedereen keek apathisch toe. Puur een gebrek aan concentratie."

"Bij het tweede doelpunt van Willem II verslikte Terence Kongolo zich. Daar heb ik geen problemen mee, dat kan een keer gebeuren bij een jonge speler. Als hij er maar van leert.''