Kolbeinn Sigthorsson was zondag tevreden met de 2-0 zege op Heracles Almelo, maar erkende dat het spel van Ajax verre van overtuigend was.

"Misschien missen we wat scherpte. Het ging echt heel moeizaam. We spelen het slecht uit en dat moet beter", aldus de IJslandse spits, die de openingsgoal maakte in het Polman Stadion.

Sigthorsson, die speelt omdat concurrent Arek Milik geblesseerd is, maakte zijn eerste competitiegoal sinds begin december. Destijds was de aanvaller trefzeker in het thuisduel met Willem II.

"Ik voelde het zeker dat ik zo lang niet had gescoord en ben hier ook wel blij mee. Die goal vlak voor rust viel op het perfecte moment."

De komende wedstrijden gaat Ajax beter spelen, zo belooft Sigthorsson. "Ik ben vol vertrouwen dat we dit kunnen veranderen en dat gaan we laten zien."

De kans bestaat dat die duels de laatste in een Ajax-shirt zijn voor de 25-jarige Sigthorsson. "We zien wel wat mijn toekomst wordt, maar als er een goede club komt voor mij staat iedereen daarvoor open."

Andersen

Lucas Andersen maakte het tweede doelpunt voor Ajax door de bal prachtig in de bovenhoek te krullen. Ook voor hem was dat lang geleden.

De vorige treffer van de Deen dateerde van 1 november in de thuiswedstrijd tegen FC Dodrecht. "Hij zat er heel mooi in en het was welkom omdat ik niet zo veel heb gespeeld", sprak de Deen glunderend.