Marinus Dijkhuizen zag zijn Excelsior zaterdag genoeg kansen krijgen op een positief resultaat tegen Vitesse, maar moest toch een nederlaag slikken: 3-1.

Daardoor komt de degradatiestreep weer iets dichterbij voor de Kralingers, beseft ook Dijkhuizen. "Rug recht en gas geven, we staan nog steeds veilig", toont hij zich desondanks strijdbaar.

Met name de slimheid van Vitesse zorgde er in de slotfase voor dat Excelsior niet meer langszij kwam, vindt Dijkhuizen. "Ze maakten wat slimme overtredingen en pakten goede gele kaarten."

"Dat soort momenten zie ik bij mijn ploeg nog te weinig. Het is geen schande om van Vitesse te verliezen, maar dat wordt in deze fase wel wat gevoeliger. De eindstreep komt dichterbij en de degradatiestreep helaas ook."

Bosz

Zijn Vitesse-collega Peter Bosz vond het een wonder dat de Arnhemmers uiteindelijk met drie punten vertrokken uit Rotterdam. "Dat we na tien minuten nog in de wedstrijd zaten was ongelooflijk, want toen hadden zij al met 3-0 voor kunnen staan", zegt de oefenmeester voor de camera van FOX Sports.

De tweede helft van de nummer vier van de eredivisie kon de coach meer bekoren. "In de tweede helft vind ik wel dat we gedaan hebben wat we moesten doen, namelijk het balletje snel rond laten gaan. Op een gegeven moment konden zij het niet meer belopen, kwamen er ruimtes en dan scoor je."

Bosz was blij met Bertrand Traoré, die twee keer scoorde voor zijn ploeg. "Ik vind hem een uitzonderlijke speler. Hij is heel jong, negentien jaar, maar als je ziet wat hij ook zelf creëert. En wat natuurlijk fijn is, is dat hij het net gaat vinden. Dat is voor een spits toch ook belangrijk."