Dick Advocaat kon zaterdag moeilijk leven met de wijze waarop zijn Sunderland in eigen huis hard onderuit ging tegen Crystal Palace (4-1).

"Dit was een heel erg teleurstellende middag", zegt de Nederlandse manager op de clubsite. "Zeker na de zege in de derby tegen Newcastle United van afgelopen zondag."

De 'Black Cats' waren met name in de tweede helft niet opgewassen tegen de Londenaren en incasseerden zelfs vier goals in een tijdsbestek van veertien minuten. Onbegrijpelijk, vindt Advocaat.

"We speelden erg goed tegen Newcastle en we hebben deze week prima getraind, dus we verwachtten er het een en ander van. Maar het pakte compleet anders uit en het resultaat is teleurstellend."

"In de eerste helft werkten we hard, zonder goed te spelen of kansen te creëren. Palace kreeg wel genoeg mogelijkheden dankzij hun snelheid voorin en wij kregen ze maar niet onder controle. Tien minuten na rust gaven we het helemaal weg."

Sunderland heeft in de strijd tegen degradatie uit de Premier League nog twee op papier eenvoudigere thuisduels voor de boeg, maar moet nog op bezoek bij onder meer Arsenal en Chelsea.