Manuel Pellegrini verwacht zondag een intense wedstrijd tegen Manchester United. De manager van City denkt wel dat zijn ploeg het nodige respect heeft afgedwongen met de prestaties van de afgelopen jaren.

De huidige landskampioen probeert zondag voor de vijfde keer op rij de derby te winnen van de ploeg van Louis van Gaal en kan het eerste team worden dat United vijfmaal achter elkaar verslaat in de Premier League.

"Ik denk dat zij veel respect hebben voor ons team omdat we vorig seizoen niet alleen dominant waren in de derby’s, maar ook in de competitie. Dat is niet gemakkelijk", blikt Pellegrini vooruit.

"In de laatste drie jaar werden we twee keer kampioen en een keer tweede. Ook dit jaar hebben we het hele seizoen tweede gestaan."

City zakte door de nederlaag tegen Crystal Palace maandag naar de vierde plek op de ranglijst met een punt achterstand op United. Pellegrini erkent het belang van het duel tussen de twee stadgenoten.

"Natuurlijk geef je wat extra’s in de derby. Beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning. Het is belangrijk om te winnen. Beide teams hebben spelers met veel kwaliteit en een coach die aanvallend wil spelen. Ik hoop op een leuke wedstrijd voor de fans - voor wie je de wedstrijd speelt – en op een zege voor ons."

"We moeten ervoor zorgen dat we niet te veel fouten maken, want United heeft technisch zeer sterke spelers."