Zlatan Ibrahimovic heeft furieus gereageerd op zijn schorsing voor vier duels vanwege zijn aanmerkingen op de scheidsrechter na afloop van het duel tussen Paris Saint-Germain en Bordeaux (2-3).

De Zweedse spits noemt zijn uitsluiting een "farce". "Het is belachelijk en onprofessioneel. Een schande voor het voetbal. Ze hadden me beter voor de rest van het seizoen kunnen schorsen, zodat ik alvast op vakantie had gekund", zegt Ibrahimovic in zijn eigen app Zlatan Unplugged.

De aanvaller van PSG haalde na de nederlaag in Bordeaux hard uit. ''In vijftien jaar heb ik in dit schijtland nog geen goede scheidsrechter gezien'', foeterde hij. ''Dit land verdient PSG niet.''

Ibrahimovic zorgde met zijn uitlatingen voor grote opschudding in Frankrijk. Zelfs de Franse minister van Sport bemoeide zich met de uitlatingen van de Zweed en eiste excuses.

De ex-Ajacied vindt dat zijn schorsing ongegrond is. "Mijn woorden waren niet gericht aan de scheidsrechter. We hadden een normaal gesprek en dat heeft hij bevestigd. Als mijn uitspraken waren gericht aan de arbiter, had ik meteen mijn excuses aan hem aangeboden."

Ibrahimovic mist door zijn schorsing onder meer de wedstrijd tegen Lille, maar kan zaterdag in de finale om de Coupe de la Ligue tegen SC Bastia wel meedoen.